Käykö kauppa lamatalkoissa?

Haluaisitko ostaa omaksesi näitä turhakkeita?Luulitko, että sinulla on jo kaikkea? Hieraise silmiäsi ja katso mitä kaikkea ihanaa kaupoissa on tarjolla.

Vaikka sinulla olisivat varastot ja autotalli väärällään vaatteita, astioita, kodinkoneita, työ- ja urheiluvälineitä, toimistotarvikkeita, sisustusesineitä, huonekaluja, kemikaaleja ja pakkauksia, on sinulla vielä vara valita seuraavista tuotesuunnittelijoiden ja markkinoijien luovuuden tuotoksista. Valitse oma suosikkisi ja osallistu lamantappotalkoisiin:

1. Cucatrap on joka kodin nostalginen torakkaloukku. Se tuo muistoja menneeltä vuosisadalta, jolloin kodeissa eli kaikenlaisia pieneliöitä täistä loisijoihin. Cucatrapista saat myös ratevan puheenaiheen seuraaviin illanistujaisiin. Voit järjestää vaikka tietovisan ja arvuuttaa, mikä korkean teknologian saavutus on kyseessä. Ja päälle vielä Kirjatohtorin vinkki tuotekehittäjille: Suomen ilmasto- ja asunto-olosuhteissa Cucatrappia käytännöllisempi ja kysytympi saattaisi olla sokeritoukille suunniteltu loukku.

2. Matkasterilisaattorin avulla voit varmistaa, että matkastasi tulee hygieeninen. UV-säteet tappavat koli-, salmonella-, lintuinfluenssa- ja monet muut haittaeliöt kätevästi hammasharjasta, wc-renkaasta, ovenkahvoista tai vaikka ravintolan astioista. Enää sinun ei tarvitse pelätä, että kallis ulkomaanmatka kuluu hotellin wc:n seiniä tuijotellessa. Neuroottisimmat käyttävät tätä loistavaa kapinetta kotioloissakin. Jos puolison siivousjälki epäilyttää, voi aina säteilyttää lopputuloksen.

3. Banaaniteline on keittiön esteettinen silmänvangitsija. Kauniisti muotoiltu krominen tukikaari hivelee silmiä ja koukku kannattelee banaaneja kuin puun oksalla. Vältyt ikäviltä mustumilta, kun banaanit eivät hakkaannu tai hieraannu hedelmäkorin pohjalle. Villeimpinä hetkinäsi voit leikkiä lasten kanssa Tarzania ja metsästää banaaneja keittiön kattoon kiinnittämästäsi köydestä.

4. Älypupu kytkeytyy langattomaan verkkoon ja hakee sinulle netistä tietoja. Se osaa herättää, kertoa huomisen sään, informoida osakemarkkinoista, lukea uutiset ja ilmoittaa ystäviesi lähettämistä viesteistä. Tuotetta kehitetään koko ajan ja pian pupu tietää varoittaa sinua myös liikenneruuhkista sekä tiedottaa kännykkääsi tulleista tekstiviesteistä. Pupu kommunikoi korvien liikkeillä, vatsassa välkkyvillä valoilla ja äänillä. Kuka voisi vastustaa näin söpöä viestintuojaa?

5. vaihtoehto on ekologisesti tiedostaville ja kotimaisesta työllisyydestä huolta kantaville. Se on wc-paperi. Nyt kun Suomen paperiteollisuudella menee huonosti ja tehtaita siirretään halvempiin maihin, voi hyvällä omallatunnolla lopettaa paperin käytön. Se kun saastuttaa luontoa, vähentää kotimaista työllisyyttä eikä kasvata bruttokansantuotetta. Sitä paitsi pyyhkiminen onnistuu indonesialaisittain vallan mainiosti ilman paperiakin: vedellä ja kädellä. Otat vettä napolla ja huuhtelet vasemmalla kädellä. Oikea käsi on varattu kättelyyn ja syömiseen. Varothan sekoittamasta käsiä, ettei ruoka ala maistua oudolta.

Asiasanat: lama, lamatalkoot, kauppa, hyödyke, turhake, ostaminen, osta, markkinointi, tuotesuunnittelu, Cucatrap, älypupu, wc-paperi, matkasterilisaattori, banaaniteline, ekologia, kansantalous, paperiteollisuus, bruttokansantuote, bkt, työllisyys.

Viikon suosituimmat

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Ranskalainen juusto

Kirja-arvio: Perheidyllistä pirullisesti

Tuoreimmat kuulumiset

Kullatusta kakkalapiosta äänikirja

Elokuva Cape Fear | Martin Scorsese

Tyttö joka leikki tulella | Stieg Larsson

Hahmontunnistuksessa eletään eilistä | William Gibson

Antisankareita