Muodikkaasti maahanmuuttokriittinen? | Eufemismit

Piraattipuolue vaaliliitossa Muutos 2011 -liikkeen kanssaKuulin juuri, että Pirkanmaan piraatit ovat vaaliliitossa Muutos 2011 -liikkeen kanssa. “Ei kiitos”, sanon minä.

Muukalaisvastaisuus eli kauniimmin sanottuna maahanmuuttokriittisyys edustaa politiikan populismia. Sen avulla liikutellaan pelokkaita kansan syviä rivejä ja vieläpä varsin onnistuneesti. Ideologian kannattajille ennustetaan murskavoittoa kevään vaaleissa. Jopa suvaitsevat ja liberaalit kandidaatit näyttävät etsiytyneen samalle haaskalle.

Rasismia ruokkivat vieraan ja toiseuden pelko. Minulle toiseus ja vieraissa kulttuureissa eläminen ovat olleet vuosikausia arkipäivää enkä voi sanoa nauttineeni rasismista, jota olen saanut kohdata valkoisen ihonvärini takia. Siksi en halua sellaista Suomeen enkä minnekään muuallekaan. Populistinen rasismi, joka rakentaa ihmisten ja kansojen välille rajoja, ei kuulu minun maailmankuvaani, jossa valtiot ja isänmaat ovat turhia menneen maailman dinosauruksia.

Niin kauan kuin Piraatit ovat liittoutuneet Muutos 2011:n kanssa, en tue sitä enkä mitään muutakaan puoluetta.

Asiasanat: rasismi, muukalaisvastaisuus, muukalaisviha, maahanmuuttokriittisyys, mamu, maahanmuuttaja, Muutos 2011, piraattipuolue, Pirkanmaan piraatit.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Giorgi | Elämää Georgiassa - Kirjan Intuitionisti näyttämö

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Brasilia Bra$ilia! Turistiopas brasilialaisille

Särkynyt ego

About Päivi Kannisto

Suolatut säkeet

Chick lit | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Espanja: maailman vaarallisin maa