Kuvakirjan kanssa vessaan

Point It -kuvakirja on matkailijan nerokas apuväline. Sen avulla tarvittavat palvelut, kuten wc, juna, hotelli ja ravintola löytyvät kaikkialla maailmassa. Kiire vessaan Kiinassa, mutta ei sanakirjaa? Piirtääkö reikä wc:n merkiksi vai esittää pantomiiminä kyykkimistä? Ratkaisu on helpompi kuin uskotkaan. Se on Point It -kuvakirja, matkailijan nerokas apuväline. Kirjan avulla tarvittavat palvelut, kuten wc, juna, hotelli ja ravintola samoin kuin halutut herkut löytyvät sormella osoittamalla. Otat vain kirjan käteen ja näytät, mitä haluat.

Kirja on verraton missä tahansa maailmassa, mutta aivan omaa luokkaansa Aasiassa, sillä kukapa jaksaisi opetella maanosan käsittämättömiä kirjasimia? Aasialaiset, erityisesti kiinalaiset, ovat lisäksi haluttomia ymmärtämään pantomiimiä. Joko he panikoivat siitä, että vastassa on siansaksaa solkkaava muukalainen ja lähtevät karkuun tai sitten he katsovat onnettoman typerää elehtimistä ja ilmehtimistä suu auki kuin mitä parhainta turistinähtävyyttä.

Kuvakirjan kanssa ei ole ongelmia. Ei aikaakaan, kun olet kyykkimässä yhdessä paikallisten kanssa kusilaarilla. Seinättömässä mukavuuslaitoksessa herätät tosin sielläkin kiusallista huomiota, joka saattaa häiritä hädän helpotusta. Kuvakirja tulee kuitenkin taas avuksi. Harhautat uteliaat tuijottajat tunkemalla näille kuvakirjan katsottavaksi toimituksen ajaksi. Nerokasta, rakas Watson! Muista kuitenkin näyttää ennen kirjan luovuttamista kirjan merkkiä, ettei opusta käytetä vahingossa wc-paperina.

Asiasanat: Kiina, kuvakirja, Point It, kiinan kieli, vessa, wc, wc-paperi.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Giorgi | Elämää Georgiassa - Kirjan Intuitionisti näyttämö

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Brasilia Bra$ilia! Turistiopas brasilialaisille

Särkynyt ego

About Päivi Kannisto

Suolatut säkeet

Chick lit | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Espanja: maailman vaarallisin maa