Noituminen | Päde kirjallisuudella

Opi noitumaan kaunopuheisesti. Kiivastuessaan kirjallisuudenystävä ei päästele sammakoita suustaan eikä latteuksia kuten fuck you.Kiivastuessaan kirjallisuudenystävä ei päästele sammakoita suustaan. Ei varsinkaan tusinatavarana viljeltyjä kirosanoja, kuten amerikkalaisten elokuvien latteinta ja suosituinta vuorosanaa: "Fuck you". Päde kirjallisuudella -juttusarjan viidennessä osassa opit manaamaan kiusalliset lähimmäisesi kaunopuheisesti Danten suppilon syvimpiin syövereihin.

Hyvissä manauksissa on totta ainakin toinen puoli. Klassinen esimerkkimme tulee Pääsiäissaarilta. Kannibaalille pahinta, mitä vihamiehelleen voi sanoa on: "Äitisi juuttui hampaankolooni".

Irlantilaiset ovat tunnettuja väkevistä kielikuvistaan. Naapureille voi toivottaa huonoa onnea esimerkiksi sanomalla: "Kuivakoon kaivosi ja kantturoidesi utareet" tai "Menköön persaukkosi sisään ja kasvakoon takaisin rintaasi".

Manaus päivässä pitää lääkärin loitolla

Kun vauhtiin pääsee, noituminen on yhtä helppoa kuin lapsen lyöminen. Riittää, kun eläydyt tilanteeseen ja käytät hyväksesi tarjolla olevaa kuvastoa. Leirintäalueella voi todeta mölyävälle apinasakille: "Lentäkööt telttanne ensi yönä taivaan tuuliin" tai "Loppukoon vessapaperi kesken ripulipaskanne". Kadulla lahnailevalle taas voi lohkaista slapstick-komedioita jäljitellen: "Liukastu banaaninkuoreen, senkin paksukainen."

Jos uskot kiistakumppanisi ymmärtävän filosofian päälle, käytä nietzscheläistä noitumista: "Olkoon apina yli-ihmisyytesi esteenä" tai "Jumala kuoli sinun tyhmyytesi tähden".

Harjoittelu tekee mestarin tässäkin lajissa, joten nyt kipin kapin lähimmäisiä solvaamaan. Internetissä sen voi tehdä jopa anonyymisti.

Tervetuloa tutustumaan koko Päde kirjallisuudella -juttusarjaan ja vierailemaan Pätölän kylässä.

Asiasanat: kirjallisuus, päteminen, noituminen, manaus, lääkäri, fuck you, Pääsiäissaaret, kannibaali, äiti, hampaankolo, persaukko, kaivo, kielikuva, leirintäalue, teltta, ripulipaska, vessapaperi, slapstic, komedia, banaaninkuori, paksukainen, anonyymi.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Giorgi | Elämää Georgiassa - Kirjan Intuitionisti näyttämö

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Brasilia Bra$ilia! Turistiopas brasilialaisille

Särkynyt ego

Suolatut säkeet

About Päivi Kannisto

Chick lit | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Espanja: maailman vaarallisin maa