Amanita muscaria eli kärpässieni

Russia, Rainbow Osallistuimme vuosi sitten heinäkuussa Venäjän Rainbow-leirille Karjalassa. Rainbow on 60-luvun hippiaatteen perua, ja leirit keräävät vuosittain tuhansia elämäntapaintiaaneja eri puolille maailmaa. Saimme leirillä mieleenpainuvan kirjavinkin.

Olimme virittelemässä telttamme edessä leiritulta, kun eteemme pölähti jo haiveniltaan harmaantunut, pitkäpartainen mies. Hän esittäytyi herra Huuksi Yhdysvalloista. Mies oli Rainbow-veteraani, mutta Venäjän-leiri oli hänen ihka ensimmäinen ulkomaanmatkansa.

Herra Who

Herra Who oli vannoutunut punaisten kärpässienten (amanita muscaria) ystävä. Sienet eivät kuulemma ole kuivattuna myrkyllisiä. Niitä voi sekoittaa jauheena esimerkiksi teen sekaan ja nauttia miellyttävistä aistiharhoista.

Herra Whon mukaan kärpässienet sisältävät kuolemattomuuden siemenen. Niistä kasvaa nauttijan elimistöön sienirihmasto, joka sitoo tämän universaaliin rihmastoon ja sitä kautta suoraan yhteyteen maailmankaikkeuden kanssa. Jo muinaiset shamaanit käyttivät sieniä siirtyäkseen henkimaailmaan. Kyläläiset puolestaan joivat shamaanin virtsaa päästäkseen samaan ulottuvuuteen. Virtsassa myrkyt olivat suodattuneet pois, mutta hallusinogeenit säilyivät.

Herra Who oli pienikokoinen ja hoikkarakenteinen äijänkäppänä, joka olisi hyvin käynyt Siperian tietäjästä tai intialaisesta joogagurusta. Hän mittaili mietiskelevää katsettani ja vastasi kysymättäkin: "Olen yli satavuotias", ja nauroi sydämellisesti päälle. Sitten hän halusi kynää ja paperia. Pian muistivihkooni oli raapustettu Carl Hernrichin kirja Magic Mushroohms in Religion Alchemy. Siitä löytyisivät kaikki tarvittavat tiedot, herra Who totesi, raapusti perään vielä osoitteensa ja teki lähtöä. Hän oli juuri tullut leirille ja odotti malttamattomana näkevänsä kaiken.

Osoitteella tavoittaisimme sieniherran Yhdysvalloista asuntovaunustaan. Hän pyysi, että lähettäisimme muutamia kärpässieniä, mikäli löytäisimme niitä Trans-Siperian matkamme varrelta. "Siperialaiset sienet ovat maailman parhaita" herra Who sanoi silmät tuikkien. Hänellä oli kotona elätettävänään vaimo ja tytär, joten Rainbow'sta matka suuntautui takaisin kotiin ansiotöiden pariin.

Asiasanat: amanita muscaria, kärpässieni, Rainbow, leiri, Venäjä, Karjala, hippi, shamaani, guru, sieni, sienet.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Giorgi | Elämää Georgiassa - Kirjan Intuitionisti näyttämö

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Brasilia Bra$ilia! Turistiopas brasilialaisille

Särkynyt ego

Suolatut säkeet

About Päivi Kannisto

Chick lit | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Espanja: maailman vaarallisin maa