Uusia haasteita etsimässä | Eufemismit

Matti Vanhasen eläkeratkaisu syntyi Rukan lumilla.Oletko työtön tai etsitkö uutta työpaikkaa? Tiedätkö, miten käännät työttömyyden eduksesi?

Uutta työtä hakiessa eufemismit tulevat hätiin. Et suinkaan ole työtön, mikä saisi sinut näyttämään luuserilta, vaan etsimässä uusia haasteita. Englanniksi käytetään ilmaisua between jobs. Se tarkoittaa, että mietiskelet omaa kehitystäsi parhaimmin vastaavia uramahdollisuuksia etkä ole valmis tarttumaan mihin tahansa hanttihommaan.

Toimitusjohtaja: ota oppia toimitusjohtajasta

Työnhakija voi ottaa oppia toimitusjohtajista, jotka kertovat nyt erilaisista supistuksista ja väen vähennyksistä, kertoi helsinkiläisen Urakeskuksen toimitusjohtaja Taloussanomissa: "Kukaan ei sano, että firmamme horjuu konkurssin partaalla, vaan johtajat puhuvat esimerkiksi toiminnan järkeistämisestä ja vastaamisesta markkinoiden haasteisiin." Älä siis tunnusta olevasi työtön, vaan kerro, että olet järkeistänyt toimintaasi ja haluat vastata markkinoiden haasteisiin.

Tärkeintä on, että pystyt viestimään CV:llä dynaamisen kuvan itsestäsi, jota vahvistat haastattelutilanteessa kiireisen tyylikkäällä olemuksella. Työttömyyden tulee näyttää itse valitulta. Siihen ei saa ajautua tai tulla pois potkituksi.

Myös joutenolo on pahasta, joten mahdollisen toimettomuusjakson varalle on keksittävä virikkeellistä viihdykettä, jota voit esitellä työtä hakiessa. Jos olet it-alalla, voit kouluttautua Web Masteriksi tai bisneksessä Vientiassistentiksi. Lamassa ei auta nirsoilla semminkin kun työvoimatoimiston tarjontaa on karsittu kustannusten takia. Kirjailijoille ei ole kursseja, mutta he voivat ryhtyä Authorpreneureiksi eli kirjailija-yrittäjiksi.

Toinen vaihtoehto olisi ottaa työttömyydestä ilo irti. Nyt kun eläkkeet on pelattu pörsseissä ja työstä vapautuminen siirretty Rukan lumilla ajasta ikuisuuteen, tämä voi olla ainoa tilaisuutesi tehdä jotain itsesi hyväksi.

Tutustu koko Eufemismit -juttusarjaan.

Asiasanat: työtön, työttömyys, työnhaku, eufemismi, eufemismit, haasteet, between jobs, hanttihomma, ura, työvoimakoulutus, CV, ansioluettelo, työhaastattelu, Web master, vientiassistentti, eläke, authorpreneur.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

About Päivi Kannisto

Sisäkuvia | Woody Allen

Kirja-arvio: Oikeus nautintoon (Plateformen) | Michel Houellebecq

Nury Vittachin fengshui -etsivä

Kirja-arvio: Häpeäpaalu | J.M. Coetzee

Superrikkaat ja rutiköyhät

Sivutilaa myytävänä | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu