Resurssipula | Eufemismit

Resurssipula on nykyaikaisista eufemismeista kaunein ja kelpaa selitykseksi aivan mille tahansa.Jatkamme Sano se nätimmin -sarjassa asiakaspalvelusta. Nyt kun olet aiempien niksien ansiosta käärinyt kosolti tuohta, voit alkaa säästää itseäsi.

Kaunistelematon totuus on se, että useimmat asiakkaat ovat ikäviä ja vaativia eikä heidän takiaan kannata vaivautua. Älä kuitenkaan huoli, sillä tätäkään sinun ei tarvitse sanoa suoraan. Kirjatohtori päästää sinut pahasta yhdellä ainoalla, nerokkaalla ilmaisulla.

Siunattu kiire

Asiakkaan kiusatessa sinua voit vedota resurssipulaan ja antaa ymmärtää, että sinulla ei ole aikaa eikä yrityksellä rahaa palvella häntä. Tämä on nykyaikaisista eufemismeista ehdottomasti kaunein ja käy selitykseksi mille tahansa. Voit vedota resurssipulaan, jos asiakas valittaa tuotteessa olevasta ilmiselvästä viasta ja esittää työläitä kehitysideoita tai jos sinua ei vain huvita palvella edessäsi seisovaa typerää pallinaamaa. Privaatissa voit resurssipulan ansiosta säästyä monilta kissanristiäisiltä, joita puoliso, lapset tai ystävät ehdottavat varastaakseen sinulta kallisarvoista omaa aikaasi. Vilkaiset vain kelloa ja kalenteria ja ihme tapahtuu: kiire vapauttaa sinut.

Jos haluat takoa kiertoilmaisujen sijaan takoa tulosta, voit tutustua Kirjatohtorin tuoreeseen kirjaan Asiakaspalvelu – Tiedettä, taikuutta vai talonpoikaisjärkeä (Amk-Kustannus, 2008). Pieni varoituksen sana on kuitenkin paikallaan: kirjassa ei viljellä eufemismeja, joten saatat päätyä kauniista sanoista merkityksellisiin tekoihin.

Resurssipula typistää tämänkin jutun lyhyeen, mutta ensi jaksossa on luvassa uusia hienoja eufemismeja. Nähdään taas! Joko muuten tiedät, mikä on stripparin eufemismi? Sehän on tietysti eroottinen tanssija.

Tutustu koko Eufemismit -juttusarjaan.

Asiasanat: eufemismit, eufemismi, resurssipula, aika, raha, asiakas, ritys, tuote, vika, kehitysehdotus, kissanristiäiset, strippari, eroottinen tanssija.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Kirja-arvio: Perheidyllistä pirullisesti

Tuoreimmat kuulumiset

Kullatusta kakkalapiosta äänikirja

Elokuva Cape Fear | Martin Scorsese

Tyttö joka leikki tulella | Stieg Larsson

Hahmontunnistuksessa eletään eilistä | William Gibson

Antisankareita