Hullut Päivit eli kuinka houkutella hakukoneita blogiin

Onko Kim Kardashian rockabilly-muusikko, gilmore girls, rap-artisti vai joku muu talent? Mistä löytyvät Kansallismuseo, Madrid, Puola ja Suomen paras hernekeitto? Entä hymyileekö Bob Dylan kuin Mona Lisa? Sen kertovat julisteet, ei Disco ensemble eikä sähkön hintavertailu.

Onko Kirjatohtoriin iskenyt dementia? Ei sentään, vuorossa on ohjeita hakukoneita houkuttelevan blogin tekemiseen. Noudattamalla näitä ohjeita voit saada ennätysmäärän kävijöitä tai vähintäänkin pikaisia piipahtajia. Kirjatohtorin taannoinen juttu Tyllirimpsuisia alastonkuvia houkutteli epähuomiossa turhaan tuhansia alastonkuvista kiinnostuneita.

Kuinka hakukoneita kosiskellaan?

Aloita selvittämällä hakukoneiden trendit. Poimi listoilta suosituimpia hakusanoja ja sirottele niitä esimerkin mukaisesti blogiisi. Muista käyttää sanoja perusmuodossaan, sillä hakukoneet eivät ymmärrä taivuttelua. Koska nykyään on muodikasta viljellä blogeissa vieraita kieliä, voit käyttää myös kansainvälisiä hakusanoja ja ponkaista maailmanlistojen kärkeen. Tässä jokunen varma hittilause:

  • india phone card
  • prepaid calling card
  • second life
  • one shining moment

Ammattilaisten areena

Todelliset hakukoneoptimoinnin (SEO, Search Engine Optimisation) ammattilaiset eli blogistanin bestseller-kirjailijat sirottelevat hakusanoja sivuilleen jopa niin, etteivät kävijät näe niitä. Sanoja voi piilotella html-koodin sekaan tai tuupata sanakirjan valkoisella fontilla blogin jatkoksi. Tällöin kaiken maailman hakusanat löytyvät varmasti. Tätä kutsutaan hakukoneiden spämmäämiseksi. Varjopuolena on se, että blogi saattaa päätyä hakukoneen sulkulistalle.

Helpointa on kuitenkin unohtaa tilastot, sillä siten välttyy paineilta kasvattaa kävijämääriä. Apropå, kuka on Kim Kardashian?

Asiasanat: SEO, optimointi, hakukone, hakukoneoptimointi, blogi, kävijä, kävijämäärät, hakusana, spämmääminen, tilasto, Kim Kardashian, Gilmore Girls, Kansallismuseo, rap, India phone card.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

About Päivi Kannisto

Sisäkuvia | Woody Allen

Kirja-arvio: Oikeus nautintoon (Plateformen) | Michel Houellebecq

Nury Vittachin fengshui -etsivä

Kirja-arvio: Häpeäpaalu | J.M. Coetzee

Superrikkaat ja rutiköyhät

Sivutilaa myytävänä | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu