Äänikirja ja tulitikut

Äänikirjat ovat Yhdysvalloissa suosittuja eikä se johdu yksinomaan amerikkalaisten lukutaidottomuudesta.Äänikirjat ovat Yhdysvalloissa suosittuja eikä tämä johtune pelkästään amerikkalaisten lukutaidottomuudesta. Ne nimittäin mahdollistavat tärkeille ja kiireestä kärsiville ihmisille monen asian tekemisen yhtä aikaa. Kirjoja kuunnellessa voi ajaa autolla, lenkkeillä, istua kokouksessa, käydä anopilla kylässä tai vaikkapa väkästellä puutöitä.

Kirjatohtori ei ole ultratehokkuuden ystävä, vaan suosittaa äänikirjoja laiskotteluun. Kuunnellessa voi oikaista oblomovilaisittain sängylle ja lepuuttaa silmiä näytön ja töllön tuijotuksesta. Mikä vapaus olla tekemättä yhtään mitään, vallankaan tuottavaa. Kärsi, kansantalous!

Partnerista lassepöysti?

Englanninkieliselle yleisölle äänikirjoja tuotetaan runsaasti. Suomeksi tarjontaa on vain vähänlaisesti, mutta älä huoli. Mikäli sopivia rainoja ei löydy, valjasta partnerisi tankkaamaan tekstejä ääneen. Näin saatte molemmat mielekästä yhteistä puuhaa.

Muistathan kiinnittää erityistä huomiota siihen, ettet nukahda kesken kaiken. Lapsuuden iltasatuperinteestä on tarttunut monelle ikävä ehdollistuma: tarinoiden kuuntelu selällään maaten on vahvaa unilääkettä. Partneri tuskin arvostaa kuorsaustasi, joten on paras, että virität tulitikut silmiin oheisen mallin mukaisesti. Näin väsyneetkin luomet pysyvät ylhäällä eikä parisuhde joudu koetukselle.

Pari pistämätöntä joululahjavinkkiä

Pukkina useampanakin jouluna kunnostautunut Tohtorska Santeri puffaa häpeämättömästi joululahjaksi Kullatun kakkalapion äänikirjaa. Se kulkee kätevästi netin välityksellä myös kaukaisemmille kavereille. Kovaa ja kulmikasta pukinkonttiin toivoville on tarjolla syksyn uutuuskirja Asiakaspalvelu sekä painettu Kullattu kakkalapio ja Platinainen pilvenreuna. Mukavaa joulun odotusta!

Asiasanat: Äänikirja, tulitikut, Yhdysvallat, lukutaidottomuus, kiire, tehokkuus, ääneen lukeminen, iltasatu, Kullattu kakkalapio.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät