Osta kirja | Riskisijoitus

Kirjan ostaminen on merkittävä riski. Uutuuskirjoja on vaikea saada kirjastoista ja harva tuttavakaan ostaa niitä nykyhinnoilla.Kirjatohtorin sijoitusneuvoissa on vuorossa riskialtis vaihtoehto: kirjan ostaminen. Nyt tarkkana, sillä rakkaat pennosesi voivat kadota kuin säästöt roskapankista luotto- tai valuuttakriisin iskiessä.

Suositus: Osta kirja
Riskiluokitus: Merkittävä riski

Sormia syyhyttäviä uutuuskirjoja on vaikea saada kirjastoista ja harva tuttavakaan ostaa niitä nykyisillä hinnoilla ja arvonlisäveroilla kotiinsa. Käytännössä ainoa vaihtoehto on hankkia kirja itse. Uutuuskirjan ostaminen on kuitenkin haasteellista, sillä kukapa tuntisi kaikenkarvaisia, Kirjailijaliittoon kuulumattomia skribenttejä.

Pysy tiukkana!

Älä sorru viekoittelevien kirjankansien seireenikutsuihin, vaan valitse kirjailija, joka on a) nimekäs, mieluiten naistenlehtienkin tuntema ja hellittelemä, b) joka myy hyvin ja c) kirjoittaa suuren kustantamon leivissä. Jos valinta toinen toistaan säkenöivämpien tähtien välillä on vaikea, voit toki vilkaista kirjan takakannesta tai sisäliepeestä löytyvää kirjailijan kuvaa. Tarkkanäköisimmät huomaavat heti, onko kyse näkkileivänkuivasta tosikosta, periangstisesta vuodattajasta vai karpalonkirpeästä humoristista.

Kirjan kannet ja otsikko voivat myös antaa jonkinlaista osviittaa sisällöstä, mutta harva graafikko ja kustannustoimittaja on lopultakaan jaksanut kahlata kirjaa alusta loppuun, joten sisältö saattaakin olla jotain aivan muuta. Esimerkiksi Virpi Hämeen-Anttilan Alastonkuvia ei sisällä yhtä ainutta alastonkuvaa. Kriitikkojen kirja-arviot ovat myös suuntaa antavia ja usein samasta syystä. Kuka sitä joutaisi muilta töiltään kirjoja lukemaan?

Ostamalla kirjan otat merkittävän riskin. Saatat syytää pennosiasi ties mihin kioskikirjailijaan, kun olisit samalla rahalla saanut kassintäydeltä klassikkoja. Kirjallisuuteen sijoittaminen vaatii rautaista ammattitaitoa ja vain parhaat onnistuvat. Noudattamalla näitä Kirjatohtorin neuvoja tuplaat mahdollisuutesi etkä joudu räpiköimään vastavirtaan.

Tutustu Riskisijoitus-juttusarjaan kokonaisuudessaan.

Asiasanat: osta, kirja, riskisijoitus, kirjakauppa, uutuuskirja, kustannustoimittaja, kriitikko, kioskikirjailija, Kirjailijaliitto, Virpi Hämeen-Anttila, Alastonkuvia.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät