Turhat ja laimeat

Nääääh

Sain tilaisuuden ahmia suomalaisia aikakauslehtiä parin viime vuoden ajalta. Aloitin Suomen Kuvalehdistä ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteistä, mutta pian kieriskelin jo ähkyssä.

Suomen Kuvalehdet olivat peritylsiä ja laimeita kuten ennenkin. Edes kirja-arvioista ei ollut huvitukseksi, sillä ne olivat etupäässä lyhyitä juonireferaatteja.

Sisustusta ja vaatemuotia

Vaihdoin Kuukausiliitteiden pinoon. Luin lehteä aiemmin säännöllisesti enkä suinkaan vastentahtoisesti, ja niinpä yllätys oli suuri, kun tunsin hukanneeni punaisen langan. Silmiin pisti muiden muassa se, että lähes jokaisessa lehden numerossa esiteltiin näyttävästi joku kulttuurihistoriallisesti arvokas talo tai kuuluisan suomalaisen koreaksi laittama kaupunkihuoneisto. Suomessa asuessa tämä tuntui mitä luonnollisimmalta jutun aiheelta, sillä pitihän jostain saada mallia siihen, mitä kohden elämässään ponnistella.

Kun sitten siirryin Kauneuteen&Terveyteen, olin ulalla kuin digiboksi Uralilla, sillä en enää meikkaa enkä seuraa vaatemuodin trendejä tai kaloritaulukoita. Enhän käytä edes sukkahousuja saati rintaliivejä. Mietin, miten hankalaksi ja epämukavaksi sitä ihminen osaakaan elämänsä tehdä. Ja kuinka siinä touhussa tuo kaikki alkaa tuntua niin itsestään selvältä ja jopa aivan välttämättömältä. Vaikka eihän elämässä muuta pakkoa ole kuin köyhän kuolema.

Asiasanat: lehti, aikakauslehti, Helsingin Sanomat, Kuukausiliite, Kauneus & Terveys, Suomen Kuvalehti, kirja-arvio, sisustus, vaatemuoti.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

About Päivi Kannisto

Sisäkuvia | Woody Allen

Kirja-arvio: Oikeus nautintoon (Plateformen) | Michel Houellebecq

Nury Vittachin fengshui -etsivä

Kirja-arvio: Häpeäpaalu | J.M. Coetzee

Superrikkaat ja rutiköyhät

Sivutilaa myytävänä | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu