Huvitusta Siperian-junamatkalle

Useita päiviä junassa ilman mitään tekemistä? Tässä huvitusta pari viikkoa kestävälle Trans-Siperian -junamatkalle. This blog entry is also available in English: Sixteen ways to entertain yourself in the Trans-Siberian train ride in Russia.

Useita päiviä junassa ilman mitään luettavaa - mitä tehdä? Venäläiset matkatoverimme kaivoivat esiin kännykkänsä ja alkoivat kuunnella polyfonisia soittoääniä. Me ideoimme 16 tapaa viihdyttää itseään Trans-Siperian matkalla.

 1. Aloita junamatkaan valmistautuminen ajoissa. Älä vaihda paitaa, sukkia ja kalsareita ainakaan kuukauteen. Syö hernerokkaa, että voit pierrä "Suurta ja mahtavaa" kanssamatkustajiesi iloksi.
 2. Käytä runsaasti deodoranttia (spraytä, ei pyöröraikastinta) sekä haju- ja partavesiä. Voit myös ripustaa Wunderbaumin kaulaasi. Teet lähtemättömän vaikutuksen, jos laitat vielä karvanopat samaan naruun roikkumaan.
 3. Pyydä konduktööriltä lisää wc-paperia ja käy heittämässä se junan ikkunasta ulos. Toista sama niin monta kertaa, että koko junassa ei ole enää yhtään wc-paperia jäljellä. Seuraa, minkälainen vaikutus urakallasi on kanssamatkustajien hajuun seuraavina päivinä.
 4. Virtsaa junan asemalla ollessa tuhkakuppeihin ja roskiksiin. Kuka idiootti on keksinyt, että junan vessat täytyy pitää kiinni asemilla?
 5. Mene ravintolavaunuun heti sen auetessa ja pyydä menyy. Palaa vaunuusi vasta kun ravintola menee kiinni tilaamatta mitään. Voit syödä oman picnic-lounaasi ja näyttää siltä kuin yrittäisit parhaasi mukaan ymmärtää menyyn sisältöä. Jos tarjoilija lähestyy sinua, pahoittele ettet osaa venäjää: "Izvinitje, njet bonimaju baruski".
 6. Tarjoa naapureillesi ruokaa tai juomaa. Tällä saat aikaan lahjakierteen, joka loppuu vasta kun sinulla tai naapureillasi ei ole enää mitään tarjottavaa. Näin usean päivän matkalle huolella suunnitellut eväät saadaan tuhottua yhdessä illassa. Pidä kuitenkin huoli siitä, että sinulla on enemmän ruokaa kuin naapureillasi tai joudut näiden tavoin paastoamaan loppumatkan.
 7. Avaa ikkuna aina naapureiden poissaollessa. Venäläiset tutisevat kauhusta, sillä avoimesta ikkunasta voi tulla sisään huonoa tuuria ja sitä paitsi paha haju kaikkoaa. Kukaan ei voita pahimmalta haisevan matkustajan palkintoa.
 8. Piilottele käytetyt teepussisi käytäville ja laske, kauanko konduktöörillä kestää löytää syyllinen. Hupi ja hyöty yhdistyvät, sillä samalla voit oppia uusia kirosanoja, joista venäjän kieli on tiettävästi niin rikas. Mikäli toistat harjoituksen, muista etsiä teepusseille parempia piilopaikkoja, ettei konduktööri pääse heti jäljillesi.
 9. Herätä konduktööri keskellä yötä ja kerro, että samovaarin vesi on päässyt jäähtymään. Toista harjoitus niin monta kertaa, että konduktööri alkaa huutaa sinulle uusia, jännittäviä kirosanoja. Jos hän sanoo, ettei samovaarin kuulukaan olla yöllä lämpimänä, kerro, että on päivä Moskovan/New Yorkin/Bagdadin aikaa. Huom.: tee tämä harjoitus vasta kun hallitset harjoituksen numero kahdeksan.
 10. Matki venäläisiä: pistä jalkaan polvipituiset housut, hihaton paita ja typerännäköiset aamutossut. Ota pinkki toilettilaukku kainaloosi (tämä ohje on miehille, naiset käyttäkööt sinistä), kävele ympäriinsä hyräillen biisiä "I'm too sexy for myself" ja näytä Hyvin Tärkeältä.
 11. Valmista samovaarin kuumasta vedestä nuudeleita, jotka ovat venäläisten matkaherkkua. Kaada mössö kanssamatkustajasi tohveliin tämän nukkuessa.
 12. Ota isoon astiaan kuumaa vettä samovaarista. Kulje käytävää pitkin ja yritä läikyttää sitä mahdollisimman monen matkustajan päälle. Joka kerran onnistuessasi sano "izvinitje". Seuraavan kerran käytävällä liikkuessasi saat hyvin tilaa. Voit myös kaataa vodkaa konduktöörin päälle ja kutsua turvamiehet paikalle pidättämään humalaisen.
 13. Viihdytä muita matkustajia kuuntelemalla kännykkäsi soittoääniä keskellä yötä. Renkuta yhtä biisiä uudelleen ja uudelleen niin, että sävel jää varmasti kaikkien mieleen. Käytä puhelimesi taskulamppua lisähuomion kiinnittämiseen.
 14. Yritä korjata hajonnut sytkärisi yli puolimetrisellä viidakkoveitsellä. Saat ihailla naapuriesi kauhistuneita ilmeitä.
 15. Koska kukaan venäläinen ei koskaan suostu vaihtamaan paikkaansa, ota tämä haasteena. Yritä vaihtaa paikkaa niin monen matkustajan kanssa kuin on mahdollista. Huuda, töni, uhkaile ja häiritse jääräpäitä. Jos hallitset jo viidakkoveitsi-tempun, suorituksestasi tulee entistä vakuuttavampi.
 16. Houkuttele junanvaunuun niin monta hyttystä kuin mahdollista junan pysähtyessä asemalla ja katso, kuinka takaisin palaavat venäläiset tanssivat ripaskaa.

Voit lukea lisää Siperiasta täältä: Siperiaa sivistyneesti ja ryvettyen.

Asiasanat: Trans-Siperia, Siperia, junamatka, Venäjä, venäläinen, konduktööri, ravintolavaunu, wc-paperi, ripaska.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät