Glamoraman muodikkaat terroristit | Bret Easton Ellis

Muodikasta terrorismia

Bret Easton Ellisin Glamorama vie muodin ja terrorismin maailmaan, jossa Pradan puvun alle puetaan kevlarliivit.

Glamoraman (Alfred A. Knopf, New York, 1998. Suomennettu nimellä Glamorama.) päähenkilö on Victor Warden, malli, yökerhon omistaja, kuuluisan isän poika. Hän elää New Yorkin julkkispiirien pintaliitoelämää, kunnes saa tehtävän salaperäiseltä Palakon-nimiseltä mieheltä. Hän ajautuu terrorismiorganisaatioon, joka toimii muotimaailman ytimessä, Pariisissa.

Ei ryppyotsaisille

Tarina on Ellisille tuttuun tapaan kuvaus aikamme rappiosta, jossa brändit ja julkkikset korvaavat ideologiat. Henkilöt ovat kyllästyneet elämään ja nappailevat Xanaxia. "La vie est de mauvais gout" eli elämässä ei ole tyyliä, kuten päähenkilö toteaa.

Glamoraman tarkoitus ei ole kyntää syvissä pohjamudissa. Se on osaavaa ja mukaansatempaavaa viihdettä, jonka juonen käänteet hämäävät ja johtavat harhaan. Kukaan ei välttämättä ole se, kuka sanoo olevansa, henkilöistä liikkuu eri mantereilla kopioita ja kamerat seuraavat kaikkialle. Käsikirjoitusta todempaa ei ole.

Lue lisää Bret Easton Ellisin teoksista.

Asiasanat: Bret Easton Ellis, Glamorama, trilleri, muoti, terrorismi, Prada, kevlarliivit, Xanax, julkkis, pintaliitoelämä, viihde, valhe, kopio, epäaito, brändi, ideologia, rappio, Yhdysvallat, Ranska, Pariisi, New York.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Kirja-arvio: Perheidyllistä pirullisesti

Tuoreimmat kuulumiset

Kullatusta kakkalapiosta äänikirja

Elokuva Cape Fear | Martin Scorsese

Tyttö joka leikki tulella | Stieg Larsson

Hahmontunnistuksessa eletään eilistä | William Gibson

Antisankareita