Glamoraman muodikkaat terroristit | Bret Easton Ellis

Muodikasta terrorismia

Bret Easton Ellisin Glamorama vie muodin ja terrorismin maailmaan, jossa Pradan puvun alle puetaan kevlarliivit.

Glamoraman (Alfred A. Knopf, New York, 1998. Suomennettu nimellä Glamorama.) päähenkilö on Victor Warden, malli, yökerhon omistaja, kuuluisan isän poika. Hän elää New Yorkin julkkispiirien pintaliitoelämää, kunnes saa tehtävän salaperäiseltä Palakon-nimiseltä mieheltä. Hän ajautuu terrorismiorganisaatioon, joka toimii muotimaailman ytimessä, Pariisissa.

Ei ryppyotsaisille

Tarina on Ellisille tuttuun tapaan kuvaus aikamme rappiosta, jossa brändit ja julkkikset korvaavat ideologiat. Henkilöt ovat kyllästyneet elämään ja nappailevat Xanaxia. "La vie est de mauvais gout" eli elämässä ei ole tyyliä, kuten päähenkilö toteaa.

Glamoraman tarkoitus ei ole kyntää syvissä pohjamudissa. Se on osaavaa ja mukaansatempaavaa viihdettä, jonka juonen käänteet hämäävät ja johtavat harhaan. Kukaan ei välttämättä ole se, kuka sanoo olevansa, henkilöistä liikkuu eri mantereilla kopioita ja kamerat seuraavat kaikkialle. Käsikirjoitusta todempaa ei ole.

Lue lisää Bret Easton Ellisin teoksista.

Asiasanat: Bret Easton Ellis, Glamorama, trilleri, muoti, terrorismi, Prada, kevlarliivit, Xanax, julkkis, pintaliitoelämä, viihde, valhe, kopio, epäaito, brändi, ideologia, rappio, Yhdysvallat, Ranska, Pariisi, New York.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Tuoreimmat kuulumiset

Kuinka minusta tuli postikorttikirjailija?

Elämäni nomadina

Noituminen | Päde kirjallisuudella

Oikeat vastaukset maailman vaikeimpiin kysymyksiin

About Päivi Kannisto

Elokuva Moskiittorannikko

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu