Kuinka minusta tuli piraatti?
Päivitetty 25.2.2011: tukeni Piraattipuolueelle on toistaiseksi päättynyt.
Suomen poliittiseen kenttään saatiin vihdoin yksilön- ja sananvapautta puolustava vaihtoehto: Piraattipuolue. Näinkö Kirjatohtorikin politisoitui?
Piraattipuolue ajaa niitä asioita, joita pidän tärkeinä ja joita on Suomessa laiminlyöty. Euroopan ihmistuomioistuin on jakanut Suomelle ennätysmäärän langettavia tuomioita, kansalaisten valvonta ja yksityisyyden suojan rajoittaminen on lisääntynyt passien biotunnisteiden, poliisin sormenjälkirekisterin ja valvontakameroiden myötä. Sananvapautta uhkaavat sensuuri ja näyttävästi julkistetut langettavat tuomiot. Jopa vapauksia puolustavat järjestöt näyttävät olevan Effiä lukuun ottamatta ulalla kuin digiboksi Uralilla.
Suomesta on hyvää vauhtia sukeutumassa DDR, jossa jokainen on syyllinen kunnes toisin todistetaan. Piraattipuolue on Suomen puolueista ainoa, joka on reagoinut näihin ongelmiin ja jossa on osaamista ja uskallusta tarttua myös sähköiseen viestintään. Puolueen lähestymistapa on omiaan luomaan yhteiskuntaan luottamusta: kaikesta ei tarvitse uhkailla ja rangaista. Luottamus on ensiarvoisen tärkeää, mikäli emme halua elää poliisivaltiossa.
Piraattipuolueella ei ole kaiken kattavaa yhteiskuntapoliittista ohjelmaa. Tämä helpotti puolueeseen liittymistä. En ole aiemmin ollut yhdenkään puolueen listoilla, sillä ohjelmista on aina löytynyt jotain, jota en allekirjoita. Lisäksi Piraattipuolue on tuore vaihtoehto, joka ei ole ryvettynyt korruptioskandaaleissa, Lex Nokiassa eikä vienyt Suomea sotaan.
Vaikka olen itse sisällöntuottaja, en koe Piraattipuolueen uhkaavan elinkeinoani. Puolue haluaa rajoittaa kaupallisen kopioinnin ja käytön tekijänoikeussuojaa 5-10 vuoteen ja vapauttaa yksityisen, ei-kaupallisen kopioinnin. Harvalla kulttuurituotteella on edes näin pitkä elinkaari. Lisäksi jakamisesta syntyy lisä- ja tasa-arvoa. Avoin kulttuuri voi parhaimmillaan toimia kuten avoin lähdekoodi.
Toivon, että Piraattipuolue voisi tulevaisuudessa tarjota tien suoraan demokratiaan ja vastavoiman pöhöttyneille, omaa etuaan ajaville ammattipoliitikoille.
Asiasanat: Piraattipuolue, puolue, sananvapaus, demokratia, yksilön vapaus, poliisivaltio, korruptio, Lex Nokia, Effi, vaalirahoitus, sisällöntuottaja, tekijäoikeus, kopiointi, verkkolataus, Suomi.