Killshot: epäonnen elokuva

Elmore Leonard on trillerien kirjoittajana laatunimi, mutta Killshotista tehty elokuvasovitus on lattean yllätyksetön.

ElokuvaKillshotElokuva Killshot eli Tappolaukaus
Vuosi2009
OhjaajaJohn Madden
Pääosissa Diane Lane, Mickey Rourke, Thomas Jane, Rosario Dawson
MaaYhdysvallat
GenreTrilleri
KäsikirjoitusHossein Amini. Perustuu Elmore Leonardin romaaniin Killshot (Suomennettu nimellä Tappolaukaus).
SuomessaDVD julkaistu 8.4.2009

Killshotia on ehditty luonnehtia vuosikymmenen epäonnisimmaksi elokuvaksi. Tuotanto aloitettiin jo vuonna 2005, mutta elokuva julkaistiin vasta nyt. Viivästymisen taustalla ovat Los Angeles Timesin mukaan olleet tuotantoyhtiö The Weinstein Companyn viimeaikaiset vaikeudet. Floppeja on tullut enemmän kuin menestyksiä. Woody Allenin Vicky Christina Barcelona tuotti yhtiölle yli 20 miljoonaa dollaria, kun taas Allenin aiempi ohjaus, trilleri Cassandra's Dream ja Wong Kar-wain ohjaama draamaelokuva My Blueberry Nights tuottivat kotimarkkinoilla alle miljoonan. Tuotantoyhtiön palveluksesta erosi viime syksynä puolentusinaa johtajaa.

John Maddenin ohjaama Killshot seurailee Elmore Leonardin samannimistä teosta. Mafiamiehet hyökkäävät kiinteistönvälitysfirmaan ja eräs työntekijöistä, Carmen Colson (Diane Lane), näkee heistä toisen, Armand "Blackbird" Degas'n (Mickey Rourke). Blackbirdin periaatteena on, että jälkiä ei jätetä. Carmen ja hänen aviomiehensä Wayne (Thomas Jane) päätyvät kiihkeän ajojahdin takia FBI:n todistajien suojeluohjelmaan. Uusien identiteettien turvin piilottelevien jäljitys ei kuitenkaan tuota ammattilaisille pienimpiäkään vaikeuksia.

Mickey Rourke on ilmestyksenomainen ilmeettömän intiaanina ja muodostaa täydellisen vastakohdan sählälle ja tunarille kumppanilleen, Richie Nixille (Joseph Gordon-Levitt). Elokuvasta uupuu kuitenkin Leonardille ominainen huumori ja rentous sekä muut rehevät henkilökuvat. Etenkin Diane Lane Carmenina ja Thomas Jane hänen aviomiehenään ovat hieman rooleistaan pihalla. Pääosan vie murhaajakaksikko.

Asiasanat: | Elmore Leonard, Killshot, Tappolaukaus, elokuva, elokuva-arvio, trilleri, John Madden, Diane Lane, Mickey Rourke, FBI, todistajien suojeluohjelma, murhaaja, mafia.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Kirja-arvio: Perheidyllistä pirullisesti

Tuoreimmat kuulumiset

Kullatusta kakkalapiosta äänikirja

Elokuva Cape Fear | Martin Scorsese

Tyttö joka leikki tulella | Stieg Larsson

Hahmontunnistuksessa eletään eilistä | William Gibson

Antisankareita