Untraceable: murhaa livenä

FBI:n erikoisagentti Jennifer Marsh (Diane Lane) tutkii rikosta, jossa ihmisiä tapetaan suorassa nettilähetyksessä. Killwithme-sivusto kerää miljoonayleisön.

ElokuvaUntraceable Untraceable: murhaa livenä
Vuosi2008
OhjaajaGregory Hoblit
PääosissaDiane Lane, Billy Burke, Colin Hanks, Joseph Cross, Perla Haney-Jardine, Mary Beth Hurt.
MaaYhdysvallat
GenreRikos, jännitys
KäsikirjoitusRobert Fyvolent, Mark Brinker
Suomessa19.9.2008, saatavilla DVD:nä

Murhaaja raahaa uhrit kellariinsa webbikameran eteen. Jokaiselle on annettu oma tapansa kuolla ja varmaa on vain tuska. Tappamiseen käytetään rikkihappoa, karrelle polttavia lämpölamppuja, silppuria. Tapahtuma on interaktiivinen. Mitä useampi tulee sivustolle tapahtumia, sitä nopeammin uhri kuolee.

Murhaaja olet ... SINÄ

Ohjaaja Gregory Hoblit tunnetaan poliisisarjoista Hill Street Blues ja NYDP Blue. Nyt hän on syventynyt nettirikollisuuteen, jonka mediaseksikkyys löytyy rikollisten vaikeasta, jopa mahdottomasta jäljittämisestä. Elokuvan murhaaja vaihtaa nettiliikenteen reititystä koko ajan niin, että poliisi on voimaton. Uhri tapetaan suorassa lähetyksessä miljoonien katsellessa, mutta jäljille ei päästä eikä saittia saada edes sensuroitua. Yritykset ovat epätoivoisia ja ammattitaidottomia.

Untraceable on väkivallalla mässäilyssään tympeän sensaatiohakuinen ja pateettinen. Elokuva pohtii kuitenkin mielenkiintoisesti sitä, miten pitkälle ihmiset ovat valmiita menemään saadakseen potkua turtaan elämäänsä. Rikosten pitää olla yhä rajumpia, raaempia ja tuoreempia, mieluimmin tapahtua suoraan silmiemme edessä, jotta ne jaksavat kiinnostaa. Kun nettimurhaaja eräässä lähetyksessään ei tapakaan ketään, sivu täyttyy kitkeristä kommenteista: turhaanko me tänne tultiinkin?

Asiasanat: Untraceable, elokuva, elokuva-arvio, Gregory Hoblit, Diane Lane, FBI, nettirikollisuus, murhaaja, livemurha, murhaa livenä, interaktiivinen, webbikamera, väkivalta, nettisensuuri.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Elämäni nomadina

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Suolatut säkeet

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Siddartha ja Alkemisti, kuin kaksi marjaa

Helsingin kirjamessut

Noituminen | Päde kirjallisuudella