Dyykkaa kirjaston palautushyllystä | Riskisijoitus

Kirjastosta lainatessasi saat vastinetta valtion kankkulan kaivoon sijoitetulle pääomalle (ROI) eli verottajan nyysimille rahoillesi.Tällä kertaa mennään investoimaan kirjastoon. Lainatessasi saat kaivattua vastinetta kankkulan kaivoon sijoitetulle pääomalle (ROI) eli verottajan nyysimille rahoillesi erityisesti nyt, kun suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on rapautunut alle EU:n keskitason. Harvahan sitä viitsii toistamiseen palata peruskouluun pulpettia töhrimään tai altistamaan itseään kevätpöpöille terveyskeskuksen loputtomissa jonoissa.

Suositus: Dyykkaa kirja lainaamon palautushyllystä
Riskiluokitus:  Kohtalainen riski 

Kirjaston suosituimmat eli arvokkaimmat kirjat löytyvät palautushyllystä. Syöksy haukkana valikoiman kimppuun aina kun kirjastonhoitaja tuo uutta tavaraa tarjolle, sillä kerrankin talo tarjoaa parastaan. Otollisin ajankohta on arkisin illalla, kun ihmiset poikkeavat töiden jälkeen palauttamaan viivästyneitä lainojaan. Viikonloppuisin pitää päivystää uksien avaamisesta valopilkkuun, sillä liikenne jakautuu epätasaisesti.

Mikäli samaa kirjaa on palautushyllyssä useita, on se varma merkki suosiosta. Riskinä on tosin se, että kirjaa on saatettu vain ulkoiluttaa kansia avaamatta, sillä kukapa sitä joutaisi tuhraamaan vähäisen vapaa-aikansa lukemiseen. Kirjastossa otat kohtalaisen riskin, sillä saaliin odotteluun saattaa hyvinkin vierähtää aikaa parin lihavan klassikon verran eikä lopputuloksesta ole mitään varmuutta. Paskahan ei muutu herkuksi, vaikka sen ympärillä pörräisi kymmenen tuhatta huuliaan lipovaa kärpästä.

Tutustu Riskisijoitus-juttusarjaan kokonaisuudessaan.

Asiasanat: dyykkaa, kirja, riskisijoitus, kirjasto, palautushylly, ROI, hyvinvointiyhteiskunta, EU, suosio, laina.

Viikon suosituimmat

About Päivi Kannisto

Ranskalainen juusto

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Suolatut säkeet

Kirja-arvio Le Finnois sans peine: Suomea ranskalaisille

Venäjästä ja voguleista Artturi Kanniston mitalla

Kirja-arvio: Alastonkuvia | Virpi Hämeen-Anttila

Elämäni nomadina