Vähemmän haitallista | Eufemismit

Mikä on vähemmän haitallista?Ydinvoiman sanotaan olevan vähemmän haitallista kuin hiilivoima. Se ei saastuta eikä ilmaan vapaudu radioaktiivisia hiukkasia, kuten hiilen poltosta.

Jos ydinvoimalan jäähdytys pettää, on vähemmän haitallista päästää reaktorista höyryä ulos kuin antaa reaktorin ylikuumeta.

Yleisölle on vähemmän haitallista vakuuttaa kaiken olevan kunnossa, sillä muuten seuraisi paniikki ja vielä suurempia haittoja kuin karkuun päässeestä säteilystä.

On vähemmän haitallista jäähdyttää ylikuumenevaa reaktoria merivedellä ja ohjata säteilevä vesi takaisin mereen kuin antaa reaktorin ylikuumentua.

On vähemmän haitallista kertoa karkuun päässeen säteilyn olevan lähes normaalia taustasäteilyä kuin lietsoa paniikkia ja ajaa ihmiset hamstraamaan jodia.

On vähemmän haitallista kertoa reaktorin räjähtäneen, mutta sen suojakuoren pitävän, kuin aiheuttaa jättimäinen, hallitsematon muuttoaalto pois radioaktiivisen laskeuman tieltä.

Kun reaktori on sulanut, on vähemmän haitallista kertoa, että se saadaan turvallisesti peitettyä eikä säteilyä pääse jatkossa enää ilmaan.

On vähemmän haitallista kertoa ihmisille, että uusi suojakuori pitää ja he ovat turvassa kuin kertoa heidän kuolevan pian säteilyyn. Ei ole mitään syytä rasittaa heidän viimeisiä elinpäiviään turhilla teknisillä yksityiskohdilla.

Vai olisiko sittenkin vähemmän haitallista vähentää kulutusta vastaamaan paremmin maapallon kantokykyä kuin käyttää ydinvoimaa?

Asiasanat: Ydinvoima, vähemmän, haitallista, kivihiili, hiukkanen, säteily, radioaktiivinen, laskeuma, turvallista, STUK, säteilyturvakeskus.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät