Huhtikuun tytöt | Reijo Mäki

Jeesus tarjoaa ratkaisun Reijo Mäen jännärissäReijo Mäen kuudestoista yksityisetsivä Vares -kirja on moni-ilmeisempi ja rönsyilevämpi kuin koskaan.

Kauniille naisille perso Jussi Vares saa haastavan tehtävän. Hän tutkii Kyllikki Saaren ja Bodom-järven murhille vertoja vetävää historiallista rikosta. Kolme kaunista tyttöä on kadonnut peräjälkeen tietymättömiin. Kaksikymmentä vuotta vanha rikos on edelleen ratkaisematta.

Jeesus ratkaisee rikoksen

Tarina rönsyilee niin, että Vareksen tutkimuksia tärkeämmiksi nousevat hänen tuttunsa alamaailmasta ja eduskunnasta. Dekkarisarjan sex appeal lienee siinä, että lukijat — ennen kaikkea turkulaiset — saavat hänen kauttaan tutustua arkisen ympäristönsä jännittävämpään ja kiihottavampaan puoleen: alamaailmaan, S/M-piireihin, erotomaanien kokouksiin ja julkkisten salattuun elämään. Kun Vareksen aika kuluu enimmäkseen Turun mafiaa tavatessa apteekkiravintolassa, rikoksen ratkaisee lopulta hänen adoptoimansa kissa Jeesus.

Mäen dekkareissa ihmiset puhuvat kuten arkielämässäkin: jaarittelevat, kertovat puujalkavitsejä ja viljelevät kliseitä. Pitkä tarina soljui kuitenkin äänikirjana leppoisasti.

Asiasanat: Reijo Mäki, Huhtikuun tytöt, rikos, murha, katoaminen, yksityisetsivä, Jussi Vares, Turku, turkulainen, klisee, puujalkavitsi, kirja, arvio, kirja-arvio.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Elämäni nomadina

About Päivi Kannisto

Tuoreimmat kuulumiset

Elokuva Moskiittorannikko

Suolatut säkeet

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Siddartha ja Alkemisti, kuin kaksi marjaa

Helsingin kirjamessut