What's New, Pussycat | Woody Allen

What's New, Pussycat -elokuvan katsoo kertaalleen 60-luvun campina. Se on kasattu oudoista elementeistä ja täysin ryhdittömästi, mutta yhdestä asiasta elokuvantekijöitä ei ainakaan voi moittia: turhasta vakavuudesta.

ElokuvaWhat's New, Pussycat/Hei Pussycat/Quoi de neuf, PussycatKissimirrin metsästäjät
Vuosi1965
OhjaajatClive Donner, Richard Talmadge
PääosissaPeter Sellers, Peter O'Toole, Romy Schneider, Paula Prentiss, Woody Allen, Ursula Andress
MaaYhdysvallat
GenreKomedia
KäsikirjoitusWoody Allen
SuomessaSaatavana DVD:llä

What's New, Pussycat (1965, suomennettu nimellä Hei Pussycat) on stand up -koomikkona työskennelleen Woody Allenin ensimmäisiä elokuvia. Allen vastaa käsikirjoituksesta ja ohjaajina on kaksikko Clive Donner ja Richard Talmadge. Hän on jälkikäteen kommentoinut lopputulosta noloksi ja piti myöhemmin huolen siitä, että pääsi itse ohjaamaan omat skriptinsä. Näin on käynytkin lukuun ottamatta Herbert Rossin ohjaamaa, varsin kelvokasta elokuvaa Play It Again, Sam.

Pussycatin päähenkilö Michael James (Peter O'Toole) on James Bondia muistuttava naistenmies, joka työskentelee pariisilaisessa muotilehdessä. Ympärillä pörrää toinen toistaan kauniimpia naisia (mm. Romy Schneider, Paula Prentis, Ursula Andress), joita mies kutsuu kissimirreiksi. Seksiä urheiluna pitävällä miehellä on vaikeuksia sitoutua tyttöystäväänsä, joka yrittää vokotella häntä avioliittoon. Katsojia huvitetaan salatapaamisilla, housut kintuissa -yllätyksillä, kukkotappeluilla ja nymfomaanikoilla.

Elokuva on lähes kaksituntinen sekoilu, jota piristää sentään muutama camp-henkinen henkilöhahmo. Näihin lukeutuu lapsenomaisia kiukkukohtauksia saava psykoanalyytikko ja seksimaanikko Fritz Fassbender (Peter Sellers). Miehellä on päässään musta polkkapituinen, Beatlesin ajoista muistuttava peruukki ja perässään viikinki-Helgan asuun pukeutunut vihainen vaimo. Woody Allen näyttelee myöhemmistä elokuvistaan tuttua anti-naissankarin roolia. Hänen Victor Shakapopoliksensa on hermostunut pätkä, joka ampuu lähestymisyrityksissään yli.

Taustalla voidaan ihailla kitschistä Pariisia kahviloineen, yökerhoineen ja linnoineen ja kuunnella elokuvan nimikkokappaleena soivaa Burt Bacharachin ja Hal Davidin iskelmärenkutusta What's New Pussycat.

Asiasanat: Woody Allen, Clive Donner, Richard Talmadge, What's New Pussycat, Hei Pussycat, elokuva, elokuva-arvio, komedia, Peter Sellers, Peter O'Toole, Romy Schneider, Paula Prentiss, Ursula Andress, stand up -koomikko, naistenmies, James Bond, salatapaaminen, kukkotappelu, nymfomaanikko, psykoanalyytikko, Pariisi, Ranska, Yhdysvallat.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

About Päivi Kannisto

Elämäni nomadina

Tuoreimmat kuulumiset

Noituminen | Päde kirjallisuudella

Oikeat vastaukset maailman vaikeimpiin kysymyksiin

Kuinka minusta tuli postikorttikirjailija?

Elokuva Moskiittorannikko

Elokuva Chinese Box