Kirja poiki unelman

Belgialais-ranskalaiseen pariskunta pyöräili Brysselistä Pekingiin australialaisen Tim Copen ja Chris Hatharleyn (Off The Rails, 2004) innoittamana.

Tutustuimme tänä syksynä belgialais-ranskalaiseen pariskuntaan, joka pyöräili Brysselistä Pekingiin. He seurasivat australialaisen Tim Copen ja Chris Hatharleyn reittiä Siperian halki, josta nämä kertoivat kirjassaan Off The Rails.

Pariskunnan matkakertomus seuraili pitkälti esikuvaansa. Matkan varrelle oli siunaantunut monia ystävällisiä baabushkoja, jotka olivat tarjonneet syrjäseuduilla majasijaa. Kuva-albumeissa hymyili huivipäisiä, harvahampaisia mummoja ja venäläisiä äijäporukoita, jotka tarjosivat raittiille matkalaisille vodkaryyppyjä. Tunnelma oli lämmin ja sydämellinen, kuten olimme itsekin saaneet Santerin kanssa huomata junamatkallamme.

Timin ja Chrisin unelma poiki siis uusia, jotka myös toteutettiin. Parempaa vastaanottoa kirjalle voi tuskin toivoa. Kuten kirjoitimme La Habanerassa: Unelmointi tekee hyvää, mutta unelmien toteuttaminen on parasta.

Lue lisää: Dominiquen ja Cynthian matka polkupyörällä Belgiasta Pekingiin.

Asiasanat: Tim Cope, Chris Hatharley, matkakertomus, Siperia, Brysseli, Pekingi, polkupyörä, pyörämatka, junamatka, baabushka, vodka.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Elämäni nomadina

Kuinka minusta tuli postikorttikirjailija?

About Päivi Kannisto

Tuoreimmat kuulumiset

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elokuva Moskiittorannikko

Suolatut säkeet

Lapsiporno | Nettisensuuri