Rakkauskirje

Rakkauskirje Näimme Pohjois-Argentiinassa, Jujuyssa, rakkauskirjeen, joka oli kiinnitetty talon seinään. Katso kuva albumista Brazil-Bolivia.

Kirje kuului näin:

Victor (elämäni): Elämälläni ei ole merkitystä ilman sinua, en hengitä jos et ole vierelläni. Rakas, pyydän että annat minun tulla takaisin ja jäädä luoksesi ikuisesti. Minä rakastan sinua, Caro.

Argentiinassa seurustelukäytännöt ovat äärimmäisen monimutkaiset. Naiset eivät saa näyttää kiinnostustaan mieheen tai kertoa, mitä he haluaisivat. Miehen täytyy arvata, haluaisiko leidi viettää illan elokuvissa, romanttisella kynttiläillallisella vai yhteisten ystävien seurassa. Näin saattaa vierähtää useita viikkoja, sillä tapaamisten välillä täytyy kulua säällinen aika, ettei vain näytettäisi liian kiinnostuneilta.

Silloin kun miehet haluavat pitää hauskaa tai ryhtyä tositoimiin, pyydetään kavereita porukalla mukaan huoriin (espanjaksi 'ir de putas'). Tämä on oleellinen osa katolista kulttuuria, jossa esiaviolliset suhteet ovat toki yleistyneet, mutta perusarvot säilyneet. Kunnon naiset ovat äitejä tai pyhimyksiä.

Argentiinassa seurustelu on monimutkaista. Naiset eivät saa osoittaa kiinnostustaan mieheen eivätkä ilmaista halujaan.

Pääkaupunki Buenos Aires on täynnä sinkkuja, jotka korventuvat tunteiden liekeissä ihaillen toisiaan etäältä. Ei siis ole ihme, että rakkaudentunnustuksen voi löytää vaikkapa peson setelistä. Se on helpompi sujauttaa tunteiden kohteelle kuin altistaa itsensä nöyryyttävälle kokemukselle, jossa voi saada rukkaset. Tosin, kun Argentiinassa ollaan, aina voi luikkia takaisin äidin helmoihin saamaan lohdutusta.

Asiasanat: rakkauskirje, Argentiina, Buenos Aires, katolinen, huora, äiti, pyhimys.

Viikon suosituimmat

About Päivi Kannisto

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Manhattanin murhamysteeri | Woody Allen

Enkelit ja demonit esittelee Vatikaania

Kuinka minusta tuli postikorttikirjailija?

Tuoreimmat kuulumiset

Nury Vittachin fengshui -etsivä

Espanja: maailman vaarallisin maa

Suolatut säkeet