Espanja | Kirjat ja viini

Espanjan aarteet: Marqués de Arienzon viinit ja Eduardo Mendicuttin loistava romaani. Ja tietysti Almodóvarin elokuvat. Tämänkertaisessa kirja ja viini -sarjassa ovat vuorossa Espanjan aarteet, Marqués de Arienzon viinit ja Eduardo Mendicuttin loistava, almodóvarilaista tunnelmaa henkivä romaani. Ja tietysti mestarin itsensä elokuvat.

Espanjan Rioja-alueelta tulee useita erinomaisia viinejä. Näistä Marqués de Arienzo on jo klassikko. Hienostuneista, joskin hivenen hintavista vaihtoehdoista löytyy useita vertaansa vailla olevia vaihtoehtoja. Mainittakoon vaikkapa Tempranillo ja Graciano -rypäleistä valmistettu Reserva Especial sikalarilaatikkoisine ja tammisine makuvivahteineen, tai hieman edukkaampi, mausteisen tamminen Reserva, jossa on käytetty myös Mazuelo-rypälettä. Kirjatohtori vihkiytyi näihin laatuviineihin yliopisto- ja akatemia-aikoinaan Tampereen taideaineiden laitoksella, joka tunnetaan tuttavallisesti myös päihdeaineiden laitoksena. Terveisiä vain Aarrelle, Annelle ja Tarjalle!

Tyyliä ja seksikkyyttä

Näin jalon juoman kanssa luettava on valittava tarkoin. Kirjatohtori suosittelee tunnelmaltaan Espanjan eittämättä kuuluisimman elokuvaohjaajan, Pedro Almodóvarin, kirjallista hengenheimolaista, Eduardo Mendicuttia. Gay-kirjailijana tunnetun Mendicuttin romaani Yo no tengo la culpa de haber nacido tan sexy on hersyvän ilotteleva. Kirjan nimi kuuluu vapaasti suomennettuna: Ei ole minun vikani, että olen niin seksikäs. Se kertoo Rebeccasta, joka on valtavalla tarmollaan ja pedanttisuudellaan päättänyt antautua pyhimysuralle, mutta joutuu toteamaan, että on siihen yksinkertaisesti… aivan liian seksikäs.

Lähes mikä tahansa teemoiltaan väkevistä ja toteutukseltaan silmiähivelevistä Almodóvarin elokuvista sopii myös Marqués de Arienzon kumppaniksi. Kirjatohtori suosittelee erityisesti seuraavia: Lihan värinä, Kaikki äidistäni ja Sido minut, ota minut.

Tutustu koko Kirjat ja viini =juttusarjaan.

Asiasanat: kirjat, viini, punaviini, Espanja, Eduardo Mendicutti, Pedro Almodóvar.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät