Vapaa parisuhdekirja houkutteli tuhansia lukijoita

Lehdistötiedote 28.5.2010

Päivi ja Santeri Kanniston joulukuussa julkaisema parisuhdekirja Onnelliset yhdessä on kerännyt puolessa vuodessa 7500 lukijaa. Heistä 6200 on ladannut kirjan pdf-muodossa ja 1300 lukenut sen tietokoneensa näytöltä. Lukumäärään eivät sisälly lataukset vertaisverkosta ja lukijoiden jakelemat kopiot.

“Halusimme julkaista parisuhdekirjan niin, että se olisi vapaasti kaikkien käytettävissä ja jokainen voisi halutessaan muokata kirjasta mieluisen. 7500 lukijaa on Suomen kokoiselle pienelle kielialueelle erinomainen tulos”, kirjailija Päivi Kannisto kommentoi.

Parisuhdekirja soveltuu parisuhteessa eläville, eroa harkitseville, eronneille ja uutta suhdetta etsiville aikuisille. Se auttaa arvioimaan onnistumismahdollisuuksia ja antaa virikkeitä ongelmien ratkaisuun. Jos haasteet ovat ylitsepääsemättömiä, ero voi tarjota uuden alun. Uutta suhdetta etsivää kirja auttaa kumppanin löytämisessä ja auttaa välttämään vanhojen virheiden toistamista.

“Ensimmäinen vapaa sähkökirjamme oli La Habanera. Julkaisimme sen Brasiliassa vuonna 2005 kuudetta vuotta jatkuvan häämatkamme alussa. Vapaaehtoiset ovat kääntäneet kirjan englanniksi ja hepreaksi. Olemme saaneet kirjan kymmeniltä tuhansilta lukijoilta runsaasti onnellista parisuhdetta koskevia kysymyksiä, joihin Onnelliset yhdessä vastaa”, kertoo toinen kirjan kirjoittajista, Santeri Kannisto.

Creative Commons -lisenssillä julkaistu sähkökirja on avoin epäkaupalliselle jakelulle, kopioinnille, painamiselle ja kääntämiselle. Kirjan voi ladata A4-kokoon taitettuna pdf:nä, joka on myös helppo tulostaa paperille. Kannistot saivat kirjan kirjoittamiseen tukea Suomen tietokirjailijat ry:ltä.

Päivi ja Santeri Kannisto

Kirjailijat Päivi ja Santeri Kannisto ovat syntyneet vuonna 1970. Filosofian tohtori Päivi Kannisto työskenteli aiemmin liikkeenjohdon konsulttina ja Suomen Akatemian tutkijana. Santeri Kannisto tunnetaan avoimen lähdekoodin pioneerina. Parin aiempia kirjoja ovat Takaportti (Kustannus HD, 2009), Asiakaspalvelu (Amk-Kustannus, 2008), Platinainen pilvenreuna (Amk-Kustannus, 2007) ja Kullattu kakkalapio (Siniplaneetta, 2007).

Suomen tietokirjailijat ry

Suomen tietokirjailijat ry edistää suomalaista tietokirjallisuutta, valvoo tietokirjailijoiden tekijänoikeudellisia ja taloudellisia etuja, tukee tietoteosten kirjoittajia sekä edistää jäsentensä ammattitaitoa ja -etiikkaa. Yhdistyksessä on yli 2 500 jäsentä.

Lisätietoja webissä

Asiasanat: Onnelliset yhdessä, parisuhdekirja, lehdistötiedote, Suomen tietokirjailijat ry, parisuhde, Päivi Kannisto, Santeri Kannisto, Creative commons, vapaa, sähkökirja.

Viikon suosituimmat

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Ranskalainen juusto

Kirja-arvio: Perheidyllistä pirullisesti

Tuoreimmat kuulumiset

Kullatusta kakkalapiosta äänikirja

Elokuva Cape Fear | Martin Scorsese

Tyttö joka leikki tulella | Stieg Larsson

Hahmontunnistuksessa eletään eilistä | William Gibson

Antisankareita