Alice ei asu enää täällä | Martin Scorsese

Kuinka erikoinen Scorsese-elokuva: pääosassa on nainen.

ElokuvaAlice Doesn't Live Here Anymore/Alice ei asu enää täälläLämminhenkisessä elokuvassa solmitaan ystävyyksiä
Vuosi1974
OhjaajaMartin Scorsese
PääosissaEllen Burstyn, Alfred Lutter, Kris Kristofferson, Harvey Keitel.
MaaYhdysvallat
GenreDraama
KäsikirjoitusRobert Getchell
SuomessaSaatavana DVD:llä

Alice Doesn't Live Here Anymore (suomennettu nimellä Alice ei asu enää täällä) on hyväntuulinen draama kohtalon kolhimasta Alice Hyattista (Ellen Burstyn), joka on onnettomasti naimisissa. Mies ryyppää ja hakkaa, ja Alice puolustelee: “Ei hän ole ilkeä, vain vähän kovaääninen.”

Kun mies kuolee yllättäen auto-onnettomuudessa, Alice pakkaa 12-vuotiaan poikansa Tommyn (Alfred Lutter) mukaan ja aloittaa uuden elämän uudessa kaupungissa. Hän haaveilee laulajan urasta, jota pääsee kokeilemaan hetkeksi, kunnes rakastuu uuteen, jälleen väkivaltaiseen mieheen. Pahan kehä toistuu ja edessä on uusi lähtö. Seuraavalla paikkakunnalla tulokkaalle on tarjolla enää tarjoilijan hommia. Roadmovielle tyypilliseen tapaan päähenkilöt majoittuvat motelleissa, matelevat latteiden lähiömaisemien ohi ja pysähtelevät drive-in -ravintoloissa ja huoltoasemilla.

Elokuva kertoo päähenkilön itsenäistymisestä. Alice osoittautuu miehensä ikeestä päästyään räväkäksi tädiksi, joka ei epäröi näyttää poikansa edessä omaa keskenkasvuista puoltaan. Hän vastaa vedenroiskutukseen kunnon vesisodalla. Pääosaa esittävä Ellen Burstyn säteilee sisäistä voimaa. Alicen sadistisena miesystävänä kuvassa vilahtaa Harvey Keitel ja inhimillisempänä maatilanisäntä Kris Kristofferson. Näkyviä ja lämmöllä tehtyjä rooleja näyttelevät Alicen tarjoilijakollegoina esiintyvät Diane Ladd ja Valerie Curtin.

Asiasanat: Martin Scorsese, Alice Doesn't Live Here Anymore, Alice ei asu enää täällä, elokuva, elokuva-arvio, Yhdysvallat.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Kirja-arvio: Perheidyllistä pirullisesti

Tuoreimmat kuulumiset

Kullatusta kakkalapiosta äänikirja

Elokuva Cape Fear | Martin Scorsese

Tyttö joka leikki tulella | Stieg Larsson

Hahmontunnistuksessa eletään eilistä | William Gibson

Antisankareita