Kirjatohtori esiintyy tänään TV:ssä

Dokumenttisarja LamastalgiaViime syksynä tv-kuvausryhmä vieraili luonamme Etelä-Ranskassa. Työn alla oli Tuomas Enbusken ideoima dokumenttisarja Lamastalgia. Tohtorska Santeri ja minä esiinnymme sarjan viimeisessä osassa, joka esitetään tänään perjantaina 2.4.2010.

Lamastalgia kertoo edellisen laman sukupolvikokemuksesta. Sarjassa peilataan taloudellisen romahduksen aiheuttamia tuntoja ja ilmiöitä. Santerin näkökulmana ovat ohjelmistoyrittäjyys ja vuosituhannen vaihteen it-kupla. Minä näyn ruudulla rekvisiittana mm. kirjoittamassa tietoverkkotrilleri Takaporttia.

Meille kuvauspäivä oli viime vuoden harvoja kalenteriin merkittyjä tapahtumia ja muistutti oravanpyörästä, josta lähdimme vuonna 2004. Samassa jaksossa esiintyvät myös Timo Jutila, Mato Valtonen ja Alex Nieminen.

Lamastalgia 8/8 esitetään YLE Teema -kanavalla kaksi kertaa:

Ensiesitys perjantaina 2.4.2010 klo 21.00
Uusinta sunnuntaina 4.4.2010 klo 14.45
Ohjelma ei ole tällä tietoa tulossa nettijakeluun Ylen Areenaan. Santerin ja SOT:n tarinan voi lukea vuoteen 2007 asti Platinaisesta pilvenreunasta.

Asiasanat: Lamastalgia, 8/8, dokumentti, Tuomas Embuske, 1990-luku, lama, YLE Teema, SOT Oy Suomen Ohjelmistotyö Ab, Santeri Kannisto, Päivi Kannisto, Timo Jutila, Mato Valtonen, Alex Nieminen.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

About Päivi Kannisto

Sisäkuvia | Woody Allen

Kirja-arvio: Oikeus nautintoon (Plateformen) | Michel Houellebecq

Nury Vittachin fengshui -etsivä

Kirja-arvio: Häpeäpaalu | J.M. Coetzee

Superrikkaat ja rutiköyhät

Sivutilaa myytävänä | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu