Penismonologeja Bangkokista

Penismonologeja BangkokistaLawrence Osbornen kuvaus sexpattielämästä Bankokissa on saanut vaikutteita film noirista. Se kuvaa märehtijäksi muuttuneen miehen yöllisiä vaelluksia paheiden kaupungissa.

Brittiläinen Osborne on kirjoittanut aiemmin lehtijuttuja ja muutaman matkakirjan. Hän on elänyt nomadielämää Meksikossa, Ranskassa, Italiassa ja Marokossa. Thaimaaseen hän päätyi, kun elämä lännessä kävi turhan kalliiksi ja tylsäksi. Hän vuokrasi asunnon Bangkokista ja kuvaa kirjassaan Bangkok Days (2009. Ei suomennettu.) joutilasta elämäänsä. Hän lehmäilee yön pimeydessä ympäri kaupunkia, haastattelee muita sexpatteja ja tapailee tietysti tyttöjä.

Bangkok vetää Osbornen kaltaisia vaeltajia. Kirjailija selittää kaupungin suosiota länsimaiden fyysisellä eristyneisyydellä, johon haetaan hoitoa. Hymyjen maaassa kehot painautuvat toisiaan vasten parantavassa kuumuudessa. On hierontaa, kylpyjä, jalkahoitoja, seksiä. Onnea on se, kun apteekista voi ostaa Viagraa edullisesti ja ilman reseptiä.

Luonnollisesti juuri kukaan seksiä ostavista ei koe itseään seksituristiksi, ei Osbornekaan. Niitä ovat ne muut. Osborne kuvaa, miten pahimmatkin naistenvihjaajat ovat salaa rakastuneita kulutustuotteisiinsa. Toisinaan persaukinen kirjailija menee itse tyrkylle baareihin ja antaa rikkaan ja keski-ikäisen japanilaisnaisen poimia hänet maksusta mukaansa.

Bangkokissa niin seksituristit kuin prostituoidutkin voivat kadota anonyymiyteen, luoda itselleen uuden identiteetin tai rappeutua rauhassa. Joskus on joka tapauksessa kuoltava, Osborne heittää, ja mikä olisi siihen parempi paikka kuin Bangkok, rappion pääkaupunki?

Osborne vihaa puhtaita kaupunkeja. Lika on terveyden merkki eikä hän tarkoita hampurilaisbaarien vastenmielisiä käärepapereita kaduilla, vaan käyneitä ja mätiä hedelmiä, luita ja räkää. Niitä Bangkokista löytyy yhtä viljalti kuin kirjallisia viitteitä paljon lukeneelta ja laaja-alaisen kulttuuriperinnön hankkineelta Osbornelta. Kirjan hämyinen tunnelma on nautittava rappiossa ja dekadenssissaan.

Asiasanat: Lawrence Osborne, Bangkok Days, penis, monologi, Thaimaa, seksituristi, seksiturismi, kirja-arvio, kirjallisuus.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät