Mighty Aphrodite eli Rakkauden jumalatar | Woody Allen

Mira Sorvinon roolityö huikaisee elokuvassa, joka yhdistää New Yorkin ja antiikin Kreikan.

ElokuvaMighty Aphrodite/Rakkauden jumalatarMira Sorvino Woody Allenin elokuvassa Mighty Aphrodite
Vuosi1995
OhjaajaWoody Allen
PääosissaWoody Allen, Helena Bonham Carter, Mira Sorvino, David Ogden Stiers
MaaYhdysvallat
GenreKomedia
KäsikirjoitusWoody Allen
SuomessaSaatavana DVD:llä

Mighty Aphrodite (suomennettu nimellä Rakkauden jumalatar) alkaa sirtaki-sävelmillä ja antiikin näytelmistä tutulla kuorolla. Kuoro esittää varoituksia, joista ei tietenkään oteta vaaria, sillä mistä draama muuten syntyisi?

Elokuvan pääpari, Lenny (Woody Allen) ja Amanda (Helena Bonham Carter), joutuvat pesänrakennus- ja lastentekovimman kouriin, josta he päätyvät adoptioon. Seuraukset ovat kohtalokkaat. Kuten kuoronjohtaja toteaa: pakkomielteet ovat kuolevaisten päähänpistoista kaikkein typerimpiä.

Traagisuus taittuu komediaksi, kun Lenny jäljittää poikansa biologisen äidin, Lindan (Mira Sorvino). Hän on pitkä ja kurvikas blondi, jolla on tukkimiehen ruokahalu ja koti täynnä suorasukaisia fallossymbooleja. Linda on tehnyt uraa prostituoituna ja pornoelokuvien tähtenä, ja on saavutuksistaan ja kunnianhimostaan ylpeä.

Sorvino on Lindan roolissa loistava. Hänellä on Mikki Hiiren pistävä, nariseva ja nasaalinen ääni, Hessu Hopon honkkeli olemus ja Mummo Ankan välitön luonne. Linda on elokuvan sielu ja ainoa todella sympaattinen hahmo. Lenny ja Amanda eivät herätä myötätuntoa eivätkä he ole edes uskottavia.

New Yorkin neuroottiset tapahtumat ja Kreikan kohtalokkaat kuoro-osat vuorottelevat ja toisinaan kuoron johtaja materialisoituu myös kohtauksiin neuvomaan. Paras ohjeista kuuluu: "Jotkut ajatukset on paras jättää - ajattelematta." Woody Allenin ohjaamana tämäkin hulluttelu on vastustamaton, kiitos Sorvinon.

Asiasanat: Woody Allen, Mighty Aphrodite, Rakkauden jumalatar, elokuva, elokuva-arvio, komedia, Mira Sorvino, antiikin Kreikka, kuoro, pesänrakennus, lastenhankinta, adoptio, New York, Yhdysvallat.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät