Broadway Danny Rose | Woody Allen

Sympaattinen henkilökuva managerista, joka elää tähtiensä elämää.

ElokuvaBroadway Danny RoseWoody Allen ja Mia Farrow pinteessä
Vuosi1984
OhjaajaWoody Allen
PääosissaWoody Allen, Mia Farrow, Nick Apollo Forte.
MaaYhdysvallat
GenreKomedia
KäsikirjoitusWoody Allen
SuomessaSaatavilla DVD:nä

Broadway Danny Rose (1984) alkaa newyorkilaisessa kahvilassa. Joukko koomikkoja muistelee legendaarista manageria, Danny Rosea (Woody Allen), jonka mukaan eräs kahvilan voileivistä on nimetty.

Takaumassa palataan Dannyn tarinaan. Hän on tähdilleen manageri, ystävä, isä ja ripittäjä. Hän valitsee heidän vaatteensa, luo heidän maneerinsa. "I gotta get involved", Danny tilittää. Miehen tragedia on siinä, että todelliset tähdet jättävät hänet kun alkavat menestyä. Dannyn kaartissa ovat enää jäljellä laseja soittava nainen, hypnotisti, sokea ksylofonin soittaja ja yli-ikäinen ja -painoinen laulaja Lou Canova (Nick Apollo Forte), jonka hitti 'Agita' kertoo ruuansulatusongelmista.

Loun myötä Danny sotkeutuu italialaisiin mafiapiireihin, mistä saadaan elokuvaan lisää kierroksia. Tähti haluaa, että Danny käy hakemassa New Jerseystä hänen tyttöystävänsä Tina Vitalen (Mia Farrow) katsomaan keikkaa. Danny lähtee matkaan vastahakoisesti ja kohtaa hurjistuneen naisen. Mia Farrow on piiloutunut ison valkoisen kiharapörrön ja Italiassa juuri nyt suurta muotia olevien jättikokoisten aurinkolasien taakse. Ääni on kuitenkin jäljittelemätön. Varsinainen soppa syntyy, kun Dannya luullaan Tinan uudeksi poikaystäväksi. Italialainen kilpakosija vannoo latinalaiseen tapaan tappavansa hänet ja lähettää raggarit perään pesäpallomailat kädessä.

Elokuva on hieno henkilökuva hyväsydämisestä miehestä. Se on myös tarina ystävyydestä ja hienovireinen alku rakkauskertomukselle. Mustavalkoiseen elokuvaan tuovat maanläheistä tunnelmaa italialaiset pizzeriat ja tuhdit mammanpojat, mamone, joille perheen kunnia on kaikki kaikessa. Älylliset heitot tekevät tällä kertaa tilaa sympatialle.

Asiasanat: Woody Allen, Mia Farrow, Broadway Danny Rose, elokuva, elokuva-arvio, komedia, manageri, Italia, mafia, henkilökuva, ystävyys, rakkaus, Yhdysvallat.

Viikon suosituimmat

About Päivi Kannisto

Ranskalainen juusto

Suolatut säkeet

Tuoreimmat kuulumiset

Hokkus pokkus | Kurt Vonnegut

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Kirja-arvio: Mahdollinen saari (La possibilité d'une île) | Michel Houellebecq

Kirja-arvio: Alastonkuvia | Virpi Hämeen-Anttila

Kiinalainen niukkuuspeli