Everybody Says I Love You | Woody Allen

Woody Allenin musikaali on korkean tason romanttinen leikki, joka on täynnä kauneutta, kepeyttä ja komiikkaa.

ElokuvaEverybody says I love you/Kaikki sanovat: I love youWoody Allen ja Goldie Hawn
Vuosi1996
OhjaajatWoody Allen
PääosissaAlan Alda, Woody Allen, Drew Barrimore, Lukas Haas, Goldie Hawn, Gaby Hoffmann, Natasha Lyonne, Edward Norton, Natalie Portman, Julia Roberts, Tim Roth, David Ogden Stiers.
MaaYhdysvallat
GenreKomedia, musikaali
KäsikirjoitusWoody Allen
SuomessaSaatavilla DVD:nä

Everybody says I love you (1996, suomennettu nimellä Kaikki sanovat: I love you) on loistava hyvän tuulen elokuva, joka ei epäröi leikitellä romantiikan kliseillä. New Yorkissa on kevät, kukat ja puut kukkivat, kesäisesti sonnustautuneet parit kuhertelevat. Tarinan keskiössä on onnellinen neljän lapsen uusperhe, jossa nuoret ihastuvat, rakastuvat, eroavat ja ihastuvat uudelleen. Woody Allen on mukana kertoja–päähenkilö DJ:n (Natasha Lyonne) Pariisissa asuvana Joe–isänä, jolla on lämpimät välit entiseen puolisoonsa Steffiin (Goldie Hawn) ja tämän uuteen puolisoon Bobiin (Alan Alda). Joe voi aina tulla kylään kertomaan naishuolensa. Kukapa ei haluaisi elää yhtä sallivassa ja lämpimässä yhteisössä.

Juoni on Allenille ominaiseen tapaan kepeä ja vauhdikas. Kun sisarussarjan 50–luvun pinup–tyttöä muistuttavaa Skylaria (Drew Barrimore) kositaan romanttisesti piilottamalla sormus jälkiruokaan, tuleva morsian pisteleekin 8000 dollarin helyn poskeensa. Seurauksena on lääkärireissu, jossa tarkistetaan röntgenillä sormuksen ja kantajan kunto Makin' Whoopee –laulun säestämänä. Toisilta treffeiltä poimitaan mukaan sulhaskandidaatin rikolliskaverit ja lähdetään ryöstämään kauppaa aseet paukkuen. Miljööt ovat korostetun romanttisia. New Yorkin Upper East Sidelta matkustetaan gondolien Venetsiaan ja Seinen rantojen Pariisiin.

Elokuvan näyttelijävalinnat ovat onnistuneita. Etenkin vanha pari Woody Allen – Goldie Hawn on sykähdyttävä. Goldie Hawn tuo tunnetusti hyvää tuulta mukanaan, esitti hän sitten newyorkilaista seurapiirirouvaa tai naissotilasta, kuten elokuvassa Private Benjamin (ohj. Howard Zieff, 1980).

Kenelläkään näyttelijöistä ei ole takanaan laulu–uraa, mikä tekee musiikkinumeroista virkistäviä. Tanssikohtaukset korvaa vapaamuotoinen jammailu ja joukkokoreografiat. Mieleenpainuvin numero esitetään Seinen rannalla, kun Allen ja Hawn tanssivat. Lady leijuu ilmassa kung fu –elokuvista tutun näkymättömän vaijerin varassa ja esittää ultrakeveitä ja –korkeita hyppyjä. Ne ovat täynnä toivoa ja kauneutta, kuten elokuvakin.

Asiasanat: Woody Allen, Everybody Says I Love You, elokuva, elokuva–arvio, Goldie Hawn, Alan Alda, Natasha Lyonne, Drew Barrimore, Julia Roberts, rakkaus, komedia, musikaali, New York, Yhdysvallat, Pariisi, Ranska, Venetsia, Italia.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Kirja-arvio: Perheidyllistä pirullisesti

Tuoreimmat kuulumiset

Kullatusta kakkalapiosta äänikirja

Elokuva Cape Fear | Martin Scorsese

Tyttö joka leikki tulella | Stieg Larsson

Hahmontunnistuksessa eletään eilistä | William Gibson

Antisankareita