Johtamisen pakolliset kuviot

Lainaa kirja | Kirja julkisuudessa | Eufemismeja

Johtamisen pakolliset kuviotTapahtuuko yrityksessäsi järjettömiä asioita? Ihmetyttääkö, miksi sitkeästä yrittämistä huolimatta ette yllä huipputuloksiin?

Johtamisen pakolliset kuviot on viiltävän ironinen kuvaus liiketoimintaa ohjaavista ajattelu- ja toimintamalleista strategian laatimisen, asiakkuuksien hallinnan ja henkilöstön kehittämisen näkökulmista.

Teos luo poleemisesti kuvaa siitä, mitä suomalaisissa suuryrityksissä tänä päivänä tapahtuu ja auttaa ymmärtämään, mistä pinnalta katsottuna keinotekoisissa ja toisinaan jopa järjettömissä toimintatavoissa on kysymys. Johtamisen pakolliset kuviot on kirja kaikille perinteisiin liike-elämän oppi- ja käsikirjoihin kyllästyneille. Se suorastaan pakottaa miettimään, mistä kaikessa on kysymys.

Bisnestä vai puuduttavaa telkkariohjelmaa?

Kirjoitin kirjan työskennellessäni ennen maailmalle lähtöä liikkeenjohdon konsulttina Center for Leading Competence -nimisessä helsinkiläisfirmassa. Kirjan kaksi muuta tekijää ovat CLC:n omistajat, entiset Hankenin tutkijat Camilla Sigfrids ja Bo-Magnus Salenius.

Kirja lähti liikkeelle kyllästymisestä perinteisiin liike-elämän käsi- ja oppikirjoihin. Päätimme kirjoittaa analyysin siitä, mitä firmoissa tänä päivänä tapahtuu ja mitä toisinaan ulkoapäin katsottuna omituistenkin käytäntöjen takana piilee.

Kirjan kantavana ajatuksena on, että yritysten toimintaa ohjaavat erilaiset formaatit. Ne ovat tv:stä tuttujen ohjelmaformaattien tavoin pitkälle tuotteistettuja ja ennalta-arvattavia eikä niiden avulla päästä huipputuloksiin. Kirjan välillä raadolliseksikin yltyvän analyysin tarkoituksena on saada lukija kysymään, mitä järkeä pakollisissa kuvioissa on ja voitaisiinko asioita tehdä toisin.

Asiasanat: johtaminen, strategia, visio, missio, jalkauttaminen, palautekeskustelu, asiakkuuden hallinta, yhteisö, henkilöstöhallinto, työtyyväisyys, motivaatio, formaatti.

Kirja julkisuudessa

Yritys 2/2005:

Tuntuuko sinusta, että työpaikallasi tai yrityksessäsi tapahtuu järjettömiä asioita, joista on mahdoton saada otetta. Jos asia on näin, lue Johtamisen pakolliset kuviot. Teos pöllyttää liiketoimintaa ohjaavia ajattelu- ja toimintamalleja.

Yhteenveto 2/2005:

Samaan asiaan (innovatiiviseen oppimiseen ja muutokseen) kiinnittävät huomiota Kannisto, Salenius ja Sigfrids raikkaan suorasukaisessa kirjassaan Johtamisen pakolliset kuviot... Osuvasti he kuvaavat, kuinka firmat pyörittävät formaatteja sen sijaan, että kykenisivät todella uudistumaan... Vallitsevan ihmisten johtamisen formaatin tilalle kirjoittajat tarjoavat arkijohtamista, joka perustuu aitoon kommunikaatioon ja kiinnostukseen työntekijöitä kohtaan.

Anna Mäki, Varsinais-Suomen Yrittäjät 1/2008:

Kirjaa lukiessa tulee (--) mieleen, että pienet yritykset toimivat useimmiten juuri esitettyjen vastaformaattien mukaan. Kun suuressa yrityksessä formaatteja toteutetaan ikään kuin silmät auki mutta näkemättä, niin pienyrittäjän on onnistuakseen havainnoitava ympäristöään jatkuvasti ja reagoitava kaikkeen nopeasti. Tämä tekee kirjan mielenkiintoiseksi ja kannustavaksi juuri pienyrittäjälle. Rivien välistä voi lukea miksi pienyritys on hyvä työpaikka ja miten pienyritys pystyy ottamaan asiakkaansa huomioon suurta yritystä paremmin.

Kirja-arvostelut.com:
Oli iloinen yllätys lukea tämä kirja. Kerrankin suoraa ja kaunistelematonta asiaa, mikä on harvinaista businesskirjalta. Teksti oli luettavaa ja kerronta elävää. Erityisesti pidin Nokiaa (tai ainakin luulen niin) koskeneista esimerkeistä. Miinuksena sanottakoon outo hakemisto lopussa ja kankeaa kieltä ollut esipuhe. En voi muuta kuin suositella tätä teosta kaikille, jotka ovat jollain muotoa tekemisissä johtamisen kanssa - tai jonkun johdettavina.

Kaikki Päivi Kanniston kirjat.

Viikon suosituimmat

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

About Päivi Kannisto

Suolatut säkeet

Kirja-arvio: Alastonkuvia | Virpi Hämeen-Anttila

Kielitoimisto suosittaa lyhiksiä ja pyöröraikastinta

Helvetti | Dante Alighieri

Senkin sika!

Kiinalainen niukkuuspeli

Tietoja Päivi Kannistosta

Kuinka minusta tuli postikorttikirjailija?