Perussuomalaiset eli True Finns

Perussuomalaiset eli True FinnsSelailin vanhaa Bangkok Post -sanomalehteä, jossa oli noteerattu Suomen tuore vaalitulos. Perussuomalaiset oli käännetty muotoon True Finns eli tosisuomalaiset.

Olisiko osuvampi käännös Simple, Yksinkertaiset? Vai Basic, Alkeelliset tai ehkä jopa Elementary eli Perus- aivan kuten sanassa peruskoulu. Ajatuskulku olisi näissä käännöksissä yhtä yksinkertainen kuin perussuomalaisten populismissa: me ei haluta muita meidän jääkaappiin syömään meidän maksalaatikkoja, juomaan meidän viinoja ja viemään meidän naisia. Hus pois pahat ulkomaalaiset!

Mikä sitten on meidän? Suomalaisuus on pelkkää ruotsalaista ja venäläistä lainaa, kuten kansallisfilosofi J.V. Snellman postmodernin tekotaiteellisesti totesi. Kansallisuusaate vain sattui sopimaan 1800-luvulla eliitin pirtaan, sillä sen avulla kansa saatiin sidottua turpeeseen ja pidettyä nöyränä.

Vuosisadat ovat vaihtuneet, mutta kansallismielisyys palvelee yhä valtaa tavoittelevien pyrkimyksiä. Äänestäjille luvataan valoisampaa tulevaisuutta, mutta tosiasiassa hyöty sataa puolue-eliitin laariin. Ahneus ja korruptio korjaavat tilanteen onneksi nopeasti. Vai tietääkö joku puolueen, joka olisi pitänyt lupauksistaan kiinni ja ajanut muuta kuin omaa etuaan missään maailmassa?

Asiasanat: Perussuomalaiset, True Finns, Simple Finns, Basic Finns, Elementary Finns, politiikka, populismi, rasismi, ulkomaalaisviha, kansa, oma etu, korruptio, ahneus, Timo Soini, Suomi.

Viikon suosituimmat

Ranskalainen juusto

Tuoreimmat kuulumiset

About Päivi Kannisto

Uusi äänikirja: Elämäni nomadina

Suolatut säkeet

Vapaana elämisen taito

Epätoivottu mainonta | Kirjallisuus ja tuotesijoittelu

Elämäni nomadina

Superrikkaat ja rutiköyhät