Muodikkaasti maahanmuuttokriittinen? | Eufemismit

Piraattipuolue vaaliliitossa Muutos 2011 -liikkeen kanssaKuulin juuri, että Pirkanmaan piraatit ovat vaaliliitossa Muutos 2011 -liikkeen kanssa. “Ei kiitos”, sanon minä.

Muukalaisvastaisuus eli kauniimmin sanottuna maahanmuuttokriittisyys edustaa politiikan populismia. Sen avulla liikutellaan pelokkaita kansan syviä rivejä ja vieläpä varsin onnistuneesti. Ideologian kannattajille ennustetaan murskavoittoa kevään vaaleissa. Jopa suvaitsevat ja liberaalit kandidaatit näyttävät etsiytyneen samalle haaskalle.

Rasismia ruokkivat vieraan ja toiseuden pelko. Minulle toiseus ja vieraissa kulttuureissa eläminen ovat olleet vuosikausia arkipäivää enkä voi sanoa nauttineeni rasismista, jota olen saanut kohdata valkoisen ihonvärini takia. Siksi en halua sellaista Suomeen enkä minnekään muuallekaan. Populistinen rasismi, joka rakentaa ihmisten ja kansojen välille rajoja, ei kuulu minun maailmankuvaani, jossa valtiot ja isänmaat ovat turhia menneen maailman dinosauruksia.

Niin kauan kuin Piraatit ovat liittoutuneet Muutos 2011:n kanssa, en tue sitä enkä mitään muutakaan puoluetta.

Asiasanat: rasismi, muukalaisvastaisuus, muukalaisviha, maahanmuuttokriittisyys, mamu, maahanmuuttaja, Muutos 2011, piraattipuolue, Pirkanmaan piraatit.

Viikon suosituimmat

About Päivi Kannisto

Trilogia Le grand cahier on kulttuuriskandaali | Agota Kristof

Nury Vittachin fengshui -etsivä

Enkelit ja demonit esittelee Vatikaania

Kuinka minusta tuli postikorttikirjailija?

Espanja: maailman vaarallisin maa

Tuoreimmat kuulumiset

Suolatut säkeet

Junalla Kiinassa